YÜKLENİYOR

Su Sprey (Water Spray) Sistemleri ve periyodik kontrolü, Yangın yağmurlama sistemleri, binanızı yangına karşı korumaya yardımcı olan hayati bir sistemin parçasıdır. Aslında karmaşık bir sistemin parçasıdırlar ve çok sayıda farklı sistem türü olduğu için daha da karmaşık hale gelebilirler. Yangın yağmurlama sistemleri şunları içerir:

  • Islak boru sistemleri
  • Kuru boru sistemleri
  • Baskın sistemler
  • Ön tepkili sistemleri
  • Köpüklü sistemler
  • Su Sprey Sistemleri
  • Su sisi sistemleri

Su Sprey Püskürtmeli Yangın Yağmurlama Sistemleri özel tasarlanmış sistemlerdir. Tehlikelerin benzersiz şekillere sahip olduğu özellikli yerlerde kullanılırlar. Bu sistemler, özel püskürtme modellerine sahip tasarımlar içerir.

Su püskürtmeli yağmurlama sistemleri, genellikle yangınların çok hızlı yayılabileceği veya yangını çevreleyen değerli ekipmanların soğutulması gereken tehlikeli ortamlarda kullanılır.

Bu sistemler, çeşitli özel tehlike uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Uygun şekilde tasarlanmış özel bir yangın tehlikesi koruma sistemi sağlamak için birçok tipte nozul gerekebilir.

Endüstriyel tesislerin karmaşıklıklarını ve tehlikelerini yönetmek söz konusu olduğunda, sistemi kurmak deneyim, bilgi, beceri veya teknolojiye sahip olmayı gerektirir. Doğru tasarlandığında su püskürtmeli sprey sistemleri yangına karşı etkili bir savunma olmuştur. Su sprey teknolojisi, bu basit fikri yeni bir seviyeye taşımaya yaramaktadır. Sistemlerin merkezinde, yangını hızla kontrol altına almak ve yayılmasını önlemek için doğru konuma yerleştirilmiş özel püskürtme nozulları bulunmaktadır. “Yangın Tesisatı Periyodik Kontrolü

Bir dizi nozulu etkili bir yangın sistemine dönüştürmek daha tasarımla başlar. Modern bir püskürtme sistemi tasarlamak beceri, deneyim ve ayrıntılara dikkat etmeyi gerektirir. Bu, birkaç nozulu bağlamadan çok daha fazlasıdır. Yangın Periyodik Kontrolü için bir dizi değişken dikkate alınmalıdır.

  • Boru tesisatı konumu,
  • Püskürtücünün amacına olan mesafesi,
  • Mevcut su basıncı,
  • Rüzgar ve hava akımının etkileri,
  • Ortam sıcaklığı,
  • Kimyasalların konsantrasyonu,
  • Gaz ve kimyasal yayılım hızı
  • Aşındırma özellikleri
  • Çevresel etkenler vs.

Su püskürtmeli yağmurlama sistemleri, yalnızca ekipmanın yeteneklerini ve sınırlamalarını tam olarak anlayan deneyimli tasarımcılar tarafından tasarlanmalıdır çünkü hesapta olmayan bir etken sistemin sağlıklı çalışmasına engel olur.

Su püskürtme sprey nozulları, önceden belirlenmiş bir püskürtme modeline sahip bir dizi nozul aracılığıyla doğrudan tehlike yüzeyine su püskürtmek için tasarlanmıştır. Transformatör, türbinler ve yanıcı sıvı tehlikeleri gibi çeşitli özel tehlikeler için uygundurlar ve sistemler ihtiyaçlarınıza göre özel olarak uyarlanabilir.

Yüksek hızlı sistemler genellikle ağır veya orta yağ içeren ekipmanı korumak için kullanılır; transformatörler, devre kesiciler, dizel motorlar ve akaryakıt depolama tankları, turbo alternatör yağlama yağı sistemleri ve yağ yakıtlı kazanlar gibi ekipmanlar örnek olarak verilebilir.

Yüksek hızlı sprey nozulları, yüksek hızda bir su jeti oluşturup boşaltma işlemi için özel olarak tasarlanmıştır. Su jeti, taranabilen bir alana boşaltılan bir koni oluşturur. Spreyleme alev bölgesine nüfuz eder ve yanan alanın yüzeyine ulaşır. Yüksek hızlı spreyin yarattığı türbülans, yangın yüzeyinde yanmaya engel olacak şekilde suda tabaka oluşturur. Bu oluşum, alevi soğutma ve boğma etkisinin yanı sıra yangını söndürmenin başlıca yoludur.

Orta hızlı püskürtücüler ise ince bölünmüş damlacıklardan oluşan bir su spreyleme ile boşaltılır. Ateş üstünde tabakalaşma mümkün olmadığı hafif yağları içeren tehlikeleri korumak için idealdirler. İnce sprey, yüksek bir ısı emme oranına sahiptir. Bu nedenle orta hızlı püskürtücüler, açıktaki yüzeyler üzerinde sürekli bir soğutma spreyi sağlayarak bir yangın sırasında bitişik yapıları oluşan ısıdan korumanın etkili bir yöntemidir. Yanan ekipmanı soğutmak, hasarı en aza indirir ve patlama riskini azaltır.

Orta hızlı püskürtücüler diğer yangın söndürme sistemleriyle birlikte kullanılabilir, yani kuru kimyasal ve köpük boşaltma altında etkin bir şekilde kullanılabilir. İnce sprey ayrıca yanıcı buharları seyreltmek ve dağıtmak için de iş görebilir. Püskürtücülerde, istenen boşaltma açısını ve püskürtme özelliklerini elde etmek için harici bir deflektör kullanır. tasarım mühendisleri, uygulamanıza en iyi uyan akış hızı, boşaltma açısı ve damlacık boyutu ile doğru püskürtücüleri seçecektir. Orta hızlı püskürtücüler suyu ekonomik olarak kullanır ve bu nedenle gerekirse uzun süre kullanılabilir.

Su Püskürtmeli Yangın Yağmurlama Sistemleri, su akışının tetiklenme şekli açısından Baskın Yangın Yağmurlama Sistemlerine çok benzerdir. Su borulara kalmaz ve yangın spreyleme başlıklarında ısı algılama dedektörleri yoktur. Bunun yerine, Yangın Alarm Sistemine bağlanırlar. Yangın Alarm Sistemi tetiklendiğinde, panel baskın vanasını açmak için bir sinyal gönderir. Daha sonra su, sistemden özel yangın sprinkler başlıklarına akar.

Sulu Püskürtmeli Yangın Sprey Sistemlerinin teknik işleyişi Baskın Yangın Sprinkler Sistemleri ile aynı olmakla birlikte su nozullardan aynı şekilde akmaz. Memeler, belirli püskürtme modellerine sahip olacak şekilde özel olarak imal edilmiştir. Sonuç olarak, su üç boyutlu bir tehlikeye karşı üstünlük sağlamaya odaklandırılır. Sprey modelleri; oval, yelpaze, tam daire ve dar jet gibi konfügrasyonlarda imal edilerek şeklen ateşi baskılamaya yardımcı olur.

Su Püskürtmeli Yangın Sprey Sistemleri genellikle turbo-jeneratör yatakları veya yağ içeren elektrik transformatörlerinin bulunduğu yerlerde kullanılabilir. Bu sistemler sadece aktif yangınları söndürmek için değil, aynı zamanda bir patlamayı önlemek için yanıcı sıvı içeren tankları soğutmak için de kullanılır.

Su Püskürtmeli Yangın Yağmurlama Sistemleri birçok durum için ideal olmasa da, elektrik tehlikeleri, iticiler, yanıcı gazlı ve sıvı malzemeler ve tekstil, kağıt ve ahşap gibi sıradan yanıcı malzemeler içeren yerler için de mükemmeldir. Bunun nedeni, bu sistemlerin yangını söndürmek için bu nesnelerin etrafında çalışmak ve baskı altına almak üzere tasarlanmış olmasıdır.

Bu sistemler herhangi bir eski bina için kullanılmamalıdır. Çok özellikli oldukları için, yalnızca ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılmalıdır. Bu sistemlerin bir dezavantajı ise belirli basınç ve su depolamasını içermeleridir. Bu hususların kurulum sürecinde özenle hesaplarının yapılması gerekir.

Ülkemizde birçok alanda karşımıza çıkmayan bu sistem, aslında kullanım ve tasarım olarak uzmanlık gerektirdiği içindir. Dolayısıyla bu sistemlerin TÜRKAK onaylı Akreditasyonlu firmalar tarafından kontrolünün yapılmasını da gözler önüne sermektedir. Kısaca bakımından ve periyodik muayenesine kadar tamamen uzmanlık gerektirir.

Trakya Laboratuvar Ltd. Şti. olarak onaylı TÜRKAK akreditasyonu ile bu konuda iddialı olan firmamız, geniş, tecrübeli ve uzman kadrosuyla daima periyodik kontrolün adresi olmaya devam edecektir.

Yangın Tesisatı Periyodik Kontrolü ile İşletmenizin iş  güvenliği ve diğer yükümlülükler açısından her türlü saygınlığını muhafaza ederek, iyileştirmeye açık alanların tespiti ve düzenlenmesi ile iş mükemmelliğini artıracağını inancımız tamdır.

Diğer Hizmetlerimiz


Gürültü Haritası ve Modelleme
Gürültü Haritası ve Modelleme Gürültü haritası ve modelleme, Bir yerleşim yeri, sanayi tesisi, eğlen
Florlu Sera Gazlarına Yönelik Ekipman: EKOMVET ve FARAVET
Florlu Sera Gazlarına Yönelik Ekipman: EKOMVET ve FARAVET, Trakya Laboratuvar, çevre dostu ve hayvan
Kişisel VOC Ölçümü ve Periyodik Kontrol
Hava kalitesi, yaşam kalitesini etkileyen önemli bir faktördür. Bu nedenle, uçucu organik bileşikler
Kişisel ve Ortam Toplam Tozun Tayini
Kişisel ve Ortam Toplam Tozun Tayini Dünya Sağlık Örgütü tarafından 100 mikrondan küçük olup farklı
Yangın Tüpleri Periyodik Kontrolü
“Yangın tüpleri, insanların ve eşyaların güvenliğini sağlamak amacıyla tasarlandı ve kurulan ö
Hidrolik Pres Periyodik Kontrol
Hidrolik Pres Periyodik Kontrolü Hidrolik pres makinesi ile herhangi bir malzemeyi ezmek, perçinleme
Whatsapp Destek Whatsapp Destek